Monday, February 28, 2011

NEW HEAVY COTTON AVAILABLE IN TINICRAFT

UPDATE: FABRICS FOR SALE ARE NOW SOLD OUT. THE AVAILABLE FABRIC NOW IS FOR CUSTOM ORDER ONLY. THANK YOU

Hi peeps!
I've added some new heavy cotton in my available fabrics section. Very limited meters. Please click on the available fabrics and let me know which one that you are interested in. Please, only minimum one meter for each design will be accepted for purchase. For pre-order, only minimum of 10 meters will be accepted. Thank you.

These two are some of the new designs, there are more HERE . Please feel free to visit! Thank you.

RM12 per meter

Friday, February 25, 2011

SAYA ANAK SOLEH

saya anak soleh
rajin solat
rajin ngaji
ibu bapa ditaati
guru dihormati
cinta islam sampai mati

seminggu dua ni, ini adalah lagu favourite fahmi..sejuk perut mama mengandungkan fahmi..harapnya bukan saja nyanyi, insyaAllah fahmi akan jadi anak soleh, dengar cakap mama yer..mama sayang fahmi..papa sayang fahmi, adik tasnim pun sayang abang dia..


gambar ni masa umur Fahmi cukup setahun, 1 syawal 2008
semoga kedua-duanya menjadi hambaNya yang soleh..aminnn

A REALLY "RESTROOM'

Sometimes, if we are too busy at work to the extend that we cannot even have breakfast or lunch. Busy to the extend that we cannot even make a personal call, I think the best place is the restroom where no one can disturb you, no choice but to wait for us. haha..then only we really appreciate of the most important room of all rooms in the world! happy weekends!

Monday, February 21, 2011

NO STRESS IF WE ARE HAPPY OF WHAT WE ARE DOING

I'm deeply stress with my job now. My nature of work. I wish I could get another job, I wish..arghh..only a wish. or at least to another nature of work. Suddenly I could recall my job when I was a student. I was a shelver in the univ. library. Then, I managed to be at the Help desk, very damn easy job. While working, I could do my revision, homework, surfing, reading Quran, etc. Honestly, not so many help needed because most of them were so independent. I really miss my time as a studenttt....


after working time, groceries shopping time!

in front of Main Library


help desk @ science Library..

Saturday, February 19, 2011

Friday, February 18, 2011

SI GADIS KECIL, DAMIA TASNIM

Last weekend was a great weekend. We spent almost one day in Putrajaya, my bro in law's house. They live in a government quarters and quite convenient sbb ada hall main badminton..sbb kamera saya rosak, so saya hanya amik gambar dalam keadaan gelap & Tasnim can never sit still, asyik bergerak je sbb excited dewan yg besar..baju dia pakai ni saya beli kat mane tak ingat tp sy guna contoh ni wat baju dia yg entry kat bawah tu..ehehe..layanzz..





Thursday, February 17, 2011

CERITA BAJU BARU TASNIM & KAMERA ROSAK

Update: Saya da jumpa satu lg gambar tasnim yg clear dia pakai baju..hihi..yg lain semua gone..huhu~~

Frussstttttt...macam saya beritahu semalam, kamera saya rosak. saya ada amk gambar tasnim, sempat upload kat FB tp nak upload kat blog da takleh, kecuali these two je. Taknampak gambar the whole baju..ni actually 2nd dress tasnim yg saya jahit haritu. Both types of fabrics are Japanese cotton, really love this type of cotton, easy to work with and very nice too! Aduuhh, bila nak dapat camera baru ni.. :(



Waa..i love red a lot!

Wednesday, February 16, 2011

CUTI+MASAK+MAKAN

Semalam cuti Maulidur Rasul, kami tak kemana pun. Actually plan nakgi umah sedara kat Putrajaya lepas asar tp hujan lebat & Fahmi plak tidur. So dok umah jerlah. Memandangkan semalam bukan hujung minggu, kerja dirumah tu agak berkurangan sbb baru je lepas hujung minggu yg biasanya memenatkan. Semalam hubby tolong basuh+jemur+lipat baju dua round sempat kering semua sebelum hujan pada petang harinya.

Pagi tu saya sempat menjahit sekejap, siapkan tempahan bedung & barut tuk orang yg da nak bersalin. Then sempat tengok tv pasal Maulidur Rasul, macam meriah pulak tahun ni. Alhamdulillah. Then around 9 am kami keluar bawak Fahmi+Tasnim jalan2 kat area taman baru Green Villa. Ada taman permainan kecil je kat situ. Tempat baru boleh try, masih bersih & sempurna, cuma rumput & pohon semalu agak banyak lagi area tu. But my kids was really enjoying themself and we did too. Part kelakar bila dua2 main buai, comei je especially tasnim yg muka takpuas hati abg dia berbuai lagi tinggi. Dia plak macam gayat asyik nak terjun je. Tp too bad camera rosak takleh nak rakam aksi diorang..huhu..

Then balik umah saya godek2 kabinet terus buat donat. Sementara nanti doh naik saya terrajin pergi buat agar2 pandan. First time buat, meloncat saya sbb menjadi, siap layer tu terbentuk cantik plak..wah2 puji diri sendiri plak..pastu saya naik menjahit kejap, nak siapkan tempahan beg berlambak, tp tak lama sbb Fahmi dok jerit2 nak makan agar2, pandai plak dia sebut sampai terbabas2 mama, nak makan agar-agar-agar..haha, comei..Bukan tu je, bangun pagi tadi tanya, mama harini cuti?Takpayah pergi school? Then bila mama cakap, iye cuti, takpayah gi school.Dia boleh sambung lagi, pergi jogging-jogging? (jalan-jalan kat taman la tu..ehehe)

Anyway, saya pun turun bawah, wat kuar satu bekas dari tiga bekas agar-agar tu, tp tak berapa sejuk lagi, tp pulun makan Fahmi+Tasnim+Papa, slamat satu bekas..then saya amik dough donat tu goreng sket, suke Tasnim makan, gebu..bawa kehulu kehilir bekas pinknya, penat mama menguli tau, tadek bread maker la katakan..pastu wat frozen plak sbb malam tadi nak bg kakak ipar dan untuk simpan stok esok2..Pastu ada lebih dough tu saya canai nipis wat Pizza (cara saya yg baru first time wat ni)..huhu~~takmenjadi sangat sbb dough tu naik tinggi sket plak..saya letak beef hotdog banyak2, suke Fahmi kutip2 makan tu..mengelat!

After asar, since tak jadi pergi makan umah sedara tu maka saya pun memasak lah plak. sbb da penat menguli earlier, masak simple je. Sardin Adabi, sayur kacang+karot+belacan+cili padi dan ikan kering atas permintaan hubby. Hujan2 sedap gak layan makan dgn nasi panas2, siap hubby sambung mkn tgh2 malam habis kan semuanya..(siap tolong basuh pinggan semua. thankssss.. hihi)

Itulah kisahnya semalam. Alhamdulillah..Kesimpulan yg dapat dibuat, cuti-masak-makan..menjahit sket je sbb anak2 tidur lambat. Looking forward for this weekend to have more cooking & sewing, insyaAllah.

Friday, February 11, 2011

SUMBANGAN UNTUK PEMBINAAN MASJID DI KELANTAN

I want to draw attention to all muslim friends here. There's a masjid in Kg.Mentuan (my hometown) in Kota Bharu that really needs additional fund to build the masjid. It was originally a single storey masjid but due to overcrowded especially during Jumaat prayer and even worse during Hari Raya. So, the committee decided to build 2 storey masjid due to scarcity of land. The total estimated cost is RM700,000. The current fund collected is RM280,000 with about 40% progress. This is a priceless investment that I think I don't have to explain all the benefits.

For those who are interested to contribute, you can transfer the money as follows:-

Jwtk. Pembinaan Masjid Mukim Mentuan

Bank Account No. 20305360002283 (RHB)







Tuesday, February 08, 2011

CERITA LEPAS BALIK KG

Cuti yang panjang, but totally a great holiday balik kg!managed to get both sides,alhamdulillah. semalam masuk keje macam mamai, tp terus da kena handle visit investors dari Dubai..nasib baik semuanya ok. hubby was on leave smlm sbb dia mmg penat giler bawak keta jauh2..

masa balik umah after keje semalam hubby jemput kat stesen komuter. pastu dia caka, nasi abang da masak, nanti ayang masak lauk je tuk malam ni..ehehe..pastu dia kata umah tak kemas pun abang penat..saya pun kata takpe, berehat jer lah sbb penat balik kg..lgpun umah mmg tunggang langgang after balik kg macam bersepah2..

tp bila masuk umah, wow!! macam baru lepas amik bibik, siap 3 kali basuh kain..kain2 pun da tadek kat bawah.waaa bersihnya..thanks dear. hubby kata kat atas ada 3 bakul kain..saya cakap takpe nanti kita lipat sama2..tp bila naik atas, bukan setakat taknampak bakul kain tapi siap kain semua da masuk wardrobe!cemerlang, gemilang, terbilang!ehehe..kalau macam ni, boleh lah suami dok kat umah selalu..hihihi..

nanti saya update gambar balik kg for next entry..
thanks for your time!
Related Posts with Thumbnails