Wednesday, June 27, 2012

BREAD-MAKER PUNYA PASAL


Sejak dok dirumah ni, saya suka memasak. Looking forward nak masak ape especially untuk hubby balik keje nanti. Padahal hubby da cakap takyah masak makan malam takpe, dia beli lah tuk budak2 makan sbb hubby da kurang makan malam. Lgpun dia tanak susahkan saya kat rumah ni, berpantang & jaga baby. Tp saya amik peluang ni nakwat ape2 yang saya jarang wat masa time keje. Salah satunya cook dinner. Dulu masa keje jarang makan heavy, takpun beli je. Saya mmg wajibkan anak2 makan malam walaupun diorang da makan siang kat skolah, tp saya tahu diorang mesti lapar malam nanti. Snng je nak cam, kalo diorang tak dinner, tidur nanti mesti 1-2 kali bangun nak susu. Kalo da dinner, sket pun takper diorang hanya minum susu before tidur dan bangun tidur before gi skolah tu.
Anak2 saya suka makan roti, especially roti+sosej+sos atas tu, roti inti kacang merah dan juga donat. Kebetulan adik ipar datang haritu cakap pasal wat2 kuih, kek roti ni..so we talked about breadmaker. I did some surveys, I found out Cosway ada jual breadmaker ni, member pun cakap. So, last weekend ajak hubby gi cosway jap, tuk jadi member. Boleh redeem redemption point sket+Rm299 boleh dapat satu breadmaker. Tp saya blom beli lagi. Tunggu sket lagi bila da blh bawak kete, nakgi beli lah. Nakgi beli dgn hubby susah sket lah nak tunggu weekend anak2 ada. Tadek orang nak tolong pegang baby, nak melayan duaorang kakak abang tu lagi, nanti mama tak focus penerangan jurujual kat Cosway tu nanti.
Hmm..bila pk2 balik mane nak jaga baby, mane nak menjahit, mane nak buat roti. Padahal haritu sempat je wat kek coklat..sian Fahmi da lama mintak mama wat..ehehe.. mmg terlalu banyak menda nakwat kat rumah ni. Tp saya berjanji pada diri saya nak wat semua menda yg termampu dan yg da lama saya idamkan cuti yang panjang ini. Next time tatau dapat ke tak lagi peluang cuti lama macam ni..
Nanti saya godek2 balik camera saya, so hopefully next entry adalah sket gambar2.. boring tadek gambar ni..ehehe..take care..

3 comments:

Mila@Rimbun said...

akak pernah beli BM cosway ni, tapi mampu bertahan selama 2 tahun jer, pastu rosak n pergi baiki, then rosak balik, dah malas nak baiki. Now akak guna BM keenwood. rege mahal skit..(banyak kut)... akak beli arituh 700++.. yang nii mmg berbaloi. so far tak pernah rosak lg. cara adunan diuli tuh pun lain skit. kalau dough sahaja 30 minutes di uli. Tapi cosway arituh cuma 15 minutes, selalu akak uli 2 kali untuk roti yg lebih lembut.
Apa pun itu rezeki akak ngan BM cosway tuh, orang lain maybe ok jerr.

TinyTini said...

la ye ke kak..kalo mcm tu sy kena pk lama lagi ni..sambil2 kumpul duit..ehehe..(tamak betul nak menjahit la, memasak la..xpadan anak da 3, fulltime keje lagi)huhuhu

Mila@Rimbun said...

Now BM cosway tuh dah mahal skit kan, dulu akak beli RM239 rasanya, lebih kuranglah. Tapi kalau tini nak beli kenwood tuh, ada banyak model, paling murah boleh dapat below 500 pun. Akak ni tamak, sebab ada org sponsor, so akak beli yg touch screen nyer. Malangnya sekarang dah malas nak meroti... sebab dok asyik menjahit

Related Posts with Thumbnails