Thursday, December 29, 2011

LIL ONE IN ME..

Rasanya baru beberapa kali bercerita pasal pregnancy kali ni..tataulah, kali ni lain macam betul rasanya. Blogging mood mmg out terus..toksah cakap pasal menjahit lagilah, nakmuntah tengok mesin jahit ok..huhu~~ siap tutup dengan penutup dia dah..

Skrg pregnancy da nakmasuk 19th weeks. Next checkup is 14 Jan 2012. The doctor suggested to do detailed scan on 17 Jan nanti..masa tu maybe da 21st week. Reasonnya sbb nak kena check lebih detail organs and all. Risau gak kot affected because I had my chicken pox during my 9th weeks. Mohon doa kawan2 semoga semuanya ok ye.

Skrg saya da rasa baby starts kicking. Especially masa Kakak Tasnim duk kat riba mama, babay pun jeles ye? eheh..cuma skrg ni, apa yg bermain di fikiran saya, macam mana saya nak handle kehidupan nanti bila da beranak 3 ni..huhu~~ a big adjustment for me because those 3 kiddies need me. Skrg pun berebut Abg & Kakak nak tidor dgn mama. Macam mana kalau adik da ada nanti, lagi kecoh. Org kata the more the merrier! InsyaAllah. No doubt saya mmg sukakan kanak2, especially baby..ni. Selalu rindu bau baby. Therapy ok!

Hubby pun bertugas dgn jayanya, tugas basuh poo poo kakak mmg 100%, nasib baik Fahmi da pandai wat sendiri. Mmg rasa kesian kat hubby, tp saya tak boleh bau langsung sebarang bau2an busuk dan kadang2 yg wangi pun naik mual.

Skrg berat saya nak menaik balik after losing 4kg during chicken pox & terrible morning sickness haritu. Ni kadang2 sampai 3 kali sehari makan nasi. Selera makan skrg pun mendadak naik. Boleh plak pagi masak spagetti, tgh hari makan ikan pekasam, malam nak nasi arab. mmg pelik gak selera kali ni.. siap masak nasi arab berlaukkan lamb lagi tu. So, secara tak langsung hubby pun naik badan gak sbb masak best2..hihi.. cuma weekdays tu banyak beli sbb saya ada kalanya tak makan pun. Budak2 plg tak pun nak roti canai.. bak kata Tasnim..mama, nak oti anai (roti canai) ehehe..makan cinonet je pun, ngada je lebih.

Skrg ni juga terasa sangat nak beli barang baby (macam first time je), tatau lah, macam excited sangat bila tang shopping ni. yerla, dah lama betul tak shopping..especially skrg da takmenjahit so, tangan ni taklah merayap sangat shopping fabric online kan..tp nak kena tunggu tengok gender baby dulu. haritu masa 4th months scan taknampak sbb baby dok tertonggeng dan tak dok diam. tapi bidan kata boy..tataulah, what ever pun saya tak kesah sbb da ada sepasang kan..baju lama da asing boy & girl, tunggu nak simpan je memane satu. ada 2 bakul je pun. especially baju boy sket sangat sbb Fahmi ni jenis badan kecik je, so pakai baju sampai takmuat dan ada gak da bagi orang kat kg dulu..

Anyway, da panjang da ni..alhamdulillah harini mood blogging da ada da sket2..till then, take care dear all and happy holidays!

2 comments:

Kak Aya said...

kak aya pulak teruja nak tau baby TIni nanti boy or girl....hmm best kan ada baby lagi....

TinyTini said...

hmm kak aya tini pun! asyik2 mimpi dapat girl. mesti boy kan?eheh..tak kesahlah, yg penting sehat2 aje..

Related Posts with Thumbnails