Wednesday, January 11, 2012

PANTASNYA MASA ITU BERLALU..

Baru lah terhegeh2 nak tulis entry tahun 2012 ni. Tu pun sebab rasa macam da lama sangat tak jenguk blog. Alhamdulillah, harini dah menjangkau usia 5 thn ++ perkahwinan kami. InsyaAllah, anak da nak masuk 3..huhu~~usia saya tahun ni akan mencecah 29 tahun bulan May nanti (same month baby due). Kadang2, macam tak percaya je rasanya dengan perjalanan kehidupan yang berlalu. Sungguh pantas masa mengejar kita:-

Umur 22 saya grad hujung tahun (winter graduation,habis blajar awal satu semester kisahnya)
Umur 23 saya dapat keje
Umur 24 saya kahwin january..awal tahun, after 3-4 months kenal hubby
Umur 24 hujung tahun dapat first baby
Umur 25 beli & masuk umah sendiri
Umur 26 hujung tahun dapat 2nd baby
Umur 29 insyaAllah dapat 3rd baby (aiseh, 29 da anak ke-3? huhu)

Begitulah kisahnya..hopefully kisah itu akan lebih panjang lagi untuk menikmati kehidupan bersama keluarga tercinta dan untuk bertaubat serta beribadah kepadaNya. Orang nampak kehidupan kita senang je, tp semua mesti tahu bahawa pelbagai ranjau kehidupan ditempuhi, suka duka, ujian perlu dihadapi untuk melepasi tahun-tahun itu. Jom sesama kita berdoa agar kehidupan kita pada tahun ini dan tahun2 akan datang akan lebih baik dan bermakna buat kita semua, amiin..

6 comments:

NoEn said...

Alhamdulillah tini dh nk masuk 3...sy baru sorang..hehe

TinyTini said...

alhamdulillah, rezeki...takpe nanti blh kejar lagi..ehehe

Mila@Rimbun said...

wahh tini.. umur 25 tahun dah boleh masuk rumah sendiri, akak baru nak kawin masa umur tuh, dah 30 tahun baru merasa dok rumah sendiri.. tp ye lah.. setiap org ada ranjau dan duri kehidupan tersendiri, yang penting bersyukur dengan apa yang ada, yang takde/kurang tuh just forget about it...

TinyTini said...

tu la kak, org tatau..sampai ada org ingat kite amik rasuah sbb umur 25 boleh beli umah nearly 300K, padahal tini keje & menabung duit scholarship masa belajar kumpul 30K,husbad kuar EPF bagai, shared loan.takbermewah2 hidup, berjimat cermat makan minum org taknampak..yg penting kite tahu kite usaha dan usaha itu halal & berbaloi.

Kak Aya said...

kak aya baru je kawin pada usia 29 thn..kini usia 39 thn, anak baru 2.TIni jauh lagi hebat!

TinyTini said...

uwaa, kak aya ni..ade plak macam tu..tini haritu malas nak pk, kawen je bila org nak tu.. :P

Related Posts with Thumbnails