Monday, September 02, 2013

Need advice utk mesin jahit tepi

Assalamualaykum..really need help from my crafters friends..i really need to buy mesin jahit tepi ni sbb da x sanggup nak ulang alik gi tunggu kedai jahit nak jahit tepi.seriously membazir masa dan tenaga.hehe..boleh tak korang suggest mesin ape yg ok, yg korang pnh guna ke..sy masih lg fulltime housewife and part time crafter.tp kali ini sy kena ada extra effort sbb menjahit ni juga menjadi income utk sy sejak benti keje.

Starting from today, sy akn buat tabung mesin jahit tepi utk encourage sy menjahit.en suami blh je nakbelikan atau sy pun ada simpanan tp maybe semua tu nkguna utk kecemasan kan.tp main point sy kat sini sy nakbeli mesin jahit tepi, tp at the same time nak kena ada push factor utk sy ada extra effort nk menjahit. So mohon kawan2 advice mesin yg ok dan harganya..hehe..sy pun survey2 jugak ni..tq semua..

4 comments:

NoEn said...

sy guna mesin jahit tepi portable singer..so far ok...tapi my personal pendapat kalau menjahit baju kurung/menjahit banyak better beli yg industri..tapi kalau mcm saya cuma menjahit dress portable should be ok dah...sebab bila kadang2 saya jahit baju kurung terasa lambatnya nak siap jahit tepi satu2 pasang bj kurung tu...huhu

TiniCraft Ibtisamfarah said...

Mahal tak masa awk beli yg tu?tq for the advice..

Mila@Rimbun said...

kalau seriously nak buat baju mmg kena ambik mesin jahit tepi industri. Harga dalam 2k jugaklah.
cuma mesin industri ni tokleh nak tukar2 setting, kalau portable mcm Noen cakap kat atas tuh, boleh jahit tepi kecik tuh... akak pun pakai singer portable jugak sbb jarang2 jahit tepi. Cuma kalau jahit banyak2 cepat panas. adik akak selalunya jahit tepi satu baju kurung jer pada satu2 masa, pastu rehat... tokleh nak buat continuosly

TiniCraft Ibtisamfarah said...

Tq tq kak..

Related Posts with Thumbnails