Thursday, October 07, 2010

CARA-CARA MEMASANG KEPALA ZIP

Actually I made this tutorial for one of my customers. She didn't know how to pasang kepala zip. She bought the meter zip from me earlier. I am so sorry, due to Tasnim is now so attach to me, asyik beriba je, so forgive me for these bad images.


First, we have to cut the zip into our desired length. Then, please pull out (left & right) the zip as in the image.

Then, boleh masukkan kepala zip.

Kemudian, boleh tarik keluar plastik putih tu. Yg kiri tarik ke kiri, yg kanan tarik ke kanan..
Then siap! Lagi kukuh guna zip macam ni. Kalau berminat boleh beli dengan saya..saya ada extra RM1.50 per meter only.

4 comments:

Nieyza said...

salam,,,thank tini...saya berhasil pasangkan kepala zip dr sampainya order saya dr u...tp beza cara pasang kepala zip cara saya dr u saya bukaknya kedua-dua belah kemudian masukkan kepala zip...tp hasilnya tetap saya......hihihi...ur ilmu...

TinyTini said...

alhamdulillah, lega saya..ehehe

SCLover said...

tiny... part pasang kepala zip ni buat saya lemah..apalah susah sangat bg saya...sampai berbulu kat situ saya kerjakan.... mmg dapat tapi lambat sungguh!!dah berpuluh kali practice, tapi aargh..naik busan..tapi mengenangkan zip meter yg saya beli tuh masih ada..so kenalah berusaha utk utilised jugak.. one thing..zip jenis ni mmg lebih kukuh.saya selalu pasang kat wristlet..

TinyTini said...

saya dulu pun macam tu gak..tp skrg ni seminit taksampai..ehehe..takper2 practice makes perfect!

Related Posts with Thumbnails