Tuesday, April 24, 2012

TASNIM SI KAKAK ULTRAMAN..huhu

Me: Siapa nama kakak tasnim?
Tasnim: Saya!! Kakak Ultraman lah..
Me: (Aduuhh)

Itulah jawapan Tasnim sekarang, dia adalah kakak ultraman. Takde orang pun yang menggelarkan diri dia macam tu, dia sendiri nak nama tu..huhu~~

Lately ni saya suka kalau dia pakai baju kurung sbb she'll behave so sopan santun. Tambah plak pakai tudung syria (lupa lak nak amik gambar). Tapi baju kurung dia yang boleh muat ada satu ni je lagi. tu pun tangan da pendek da..bila la mama blh wat baju kurung lagi ek..agaknya bila da lepas pantang nanti kot insyaAllah.

Walaupun Tasnim sekarang agak ganazz selalu abuse abg Fahmi dia, tapi Tasnim ni tersangatlah rajin tolong mama lipat baju & siap boleh susun masuk dalam drawer masing2 lagi (drawer dia & abg Fahmi). So tak sia-sia papa beli drawer baru yg rendah sket so dia boleh masukkan baju2 tu semua. Kalau dia lipat baju, mmg perfect, siap terbalikkan dgn betul, dan akan selitkan seluar/skirt pasangan yg betul dgn baju yang dilipat. Tak sia-sia mama ajar macam tu sbb easy nanti nakmasuk dalam beg taska.

Malam2 plak kakak tasnim akan jadi 'pengawas skolah'. dia akan pastikan pintu master bedroom yang kami tidur ni berkunci. Kadang2 dua kali dia gi check sama ada dia da tekan tombol tu ke tak, so sweet..then dia akan pakaikan mama stokin since dia da nampak lately ni papa pakaikan mama stokin malam2 takut mama cramp kaki. Alhamdulillah. Walaupun dia baru berumur 2 tahun 7 bulan, tp dia da banyak tolong mama. Tp adakalanya dia wat perangai nakwat sendiri menda bukan2 (especially nakwat susu sendiri), mama geram gak dgr volume tangisannya tahap kelima tu..tp yerlah, nama nya budak2 kan. Hopefully Kakak Tasnim akan lebih matang bila kelahiran adiknya nanti, insyaAllah..



4 comments:

Fith said...

tiniii,lg sebulan je yer.take care!

btw nak tanya tntg label tag yg letak pd kraftangan tu,tini ada contact tak org yg tini buat dulu tu?klau ada,fith nak tempah jugak...

tq in advance...

TinyTini said...

ni da 36weeks..anytime ni..huhu~~yg tini tempah tuk tinicraft tu tini tak suka servis dia, teruk. tp haritu ada tempah nakwat seribu pcs tissue holder tu ada jumpa supplier baru http://www.labelbajumalaysia.com/ fith nak jual ape?bisnes baru ni...

Kak Aya said...

ala la la sweet je cuba bayangkan tasnim ni....rajin sungguh, ni mesti ramai org nak buat menantu ni he he..

TinyTini said...

haha..rajin mmg rajin, tp garang sangat..fahmi pun nangis je kena dgn kakak..dia nak disiplin kan orang dgn keganasann..huhu

Related Posts with Thumbnails