Monday, July 29, 2013

IA HAMPIR KE PENGHUJUNGNYA..

Alhamdulillah hari ke20 kita berpuasa.jauh disudut hati rasa sayu sbb sekejap jer masa berlalu..tp excited juga nakbalik kg kan jumpa sanak saudara.anak anak pun xsabar nak ajar pakcikmakcik depa main bunga api..hihi..

Semua persiapan da siap.tinggal nakbalik kg je.so sementara dok sini lg cuba habiskan brg2 basah yg ada.kebetulan pula mmg xpnh lg gi pasar ramadhan..masak je so bhn mentah mmg sentiasa ada..

Walaupun fahmi anak sulung saya puasa sampai balik dr skolah je dlm kol 3 (puasa penuh 3 hari je..huhu), tp menu berbuka mmg bnyk ikut selera dia.cth favourite dia adalah ayam masak sambal, percik,ikan cencaru sumbat pedas sket, udang & sotong masak sambal.puasa ni bnyk ulang menu sama.tp ada jugak masak special utk husband spt masak lemak cili padi, gulai ikan tongkol..ikan masak sambal, tempe ikan bilis pedas dan sebagainya. Kalo bln puasa sblm ni suka masak ketupat sotong tp.sbb thn ni sy da xkeje menu tu almost every month buat.so bln puasa xbuat lah.

Oklah sampai ketemu lagi..tulis thru hp ni lenguh ibu jari..hihi..

2 comments:

Suzie said...

Nak balik kg juga tapi husband tak tahu balik bila. Jangan pula kena balik mlm raya. Huhuhu

TiniCraft Ibtisamfarah said...

Heheh...kg akak kt ne?ala nanti approvela tu cuti..heheh

Related Posts with Thumbnails