Monday, July 15, 2013

Salam Ramadhan

Post ni ditulis semalam.lupa nk publish.

Salam Ramadhan tuk semua.alhamdulillah harini da masuk hari kelima brpuasa..fhmi tadi bangun sahur seperti biasa, katanya nak puasa penuh harini. Hari pertama dia berjaya puasa penuh. Alhamdulillah masa tu papa amik cuti semangat nak suh fahmi puasa. bila da kol 4 tu dia da goyah nak air..tp bagi main ipad kejap..kol 530 tu hampir nakgi minum air tp bila papa ajak gi beli air kat giant (saje je nakgi jauh sket bagi dia leka)..siap dia tanya lagi nape lama sangat nak sampai...kebetulan plak jam kan..balik umah da nak kol 7 dia leka main dgn adik dia. kol730 berbuka tu banyak sagat minum air ended up muntah before dia solat magrib..tanya dia, Fahmi nak puasa lagi tak? dia kata nak! tp dalam hati saya masa tu kata kalo esoknya dia nak buka bila balik skolah dlaam jam 3 tu mmg saya bg dia bukak sbb kesian sangat..nak buka buku wat latihan pun xlarat..baring je..lgpun dia cakap kat skolah ada ramai kawan2 dia xpose..sian sangat..bulan 10 ni baru cukup 6 thn dia ni..xpe xpe latihan tu penting..

So, the next day sampaila semalam pose separuh hari je..hehe..tp xpe malamnya selalu berazam sy nak pose penuh mcm mama..alhamdulillah.. semangat tu penting..hehe..

2 comments:

Suzie said...

Anak akak 6 tahun juga. Puasa sampai tengahari lepas makan then sambung balik. Hihihi

TiniCraft Ibtisamfarah said...

Hehe..cute jer. Anak tini xtahan adik dia makan..baby minum susu pun terliuq

Related Posts with Thumbnails