Friday, June 03, 2011

ASSISTANT DIRECTOR, MY ASSISTANT

Harini rasa sedikit penat dari bangun pagi rentetan semalam sampai jam 1230am menjahit & hubby tolong gunting kain..syian dia kena gunting kain ye..semuanya bermula bila anak2 tido awal. jam 10 fahmi da nak tido, adiknya dari jam 830 pm lagi terkulai, seperti biasa tiada ragam untuk tido. Hubby kol 10 mlm jemur kain kat luar, iyela takut weekend lagi banyak nak membasuh..Then 10.30 pm tu hubby kesian tengok saya nak menjahit lagi, nak gunting kain lagi then dia offer nak tolong..tp this time saya bagi dia buat yg senang je, gunting kain nak jahit bedung. Hulur pembaris, pen, gunting and bermeter2 kain..ehehe..

I wish I always have an assistant like hubby sbb dia very teliti gunting kain. ukur pun satu2. bangun sana-sini nak betulkan kain yg panjang. then dia nak lagi, saya minta potong lurus untuk kain nak buat bag, bagi ukuran satu. Siap dia gunting yg lining skali..

Then, tiba2..
Susah juga gunting kain ni ye..penat abang..
-ehehe..tau tak ape..

Dear hubby, thanks for helping me last night.

7 comments:

Lisa said...

lucky u ur hub help to cut the fabrics...:)

TinyTini said...

ehehe. how i wish he could sew too..:P

Kak Aya said...

bertuah Tini dapat suami sebaik tu ....bukan semua orang bertuah macam tu.

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

Like..like..ble suami bantu isteri..i think dats sweet..wuu wuu

Mila@Rimbun said...

kagum akak ngan two of u...
akak ni a bit malas, tak suka tension ambik order

TinyTini said...

kak aya: tula..alhamdulillah, kena saling melengkapi lah apa yg lebih & kurang tu..

TinyTini said...

yenz..tula, isteri pun banyak juga bantu suami ni..:P

kak mila: kami pun tengok ada mood gak kot, kalo dua2 da kepenatan keje siang hari, semua tido je 4 beranak..ahaha

Related Posts with Thumbnails