Wednesday, July 27, 2011

BELI @ JAHIT?

Gambar ni da amik few weeks ago..masa tu Tasnim try baju raya lama yg mama jahit dulu sbb mama nak tengok size dia..kononnya nak jahit la kan..tp disebabkan terlalu busy & diri mama tasnim ni yg tak berapa sehat, so me & hubby decided to buy for her..first time beli baju kurung for her, sbb sebelum ni dah buat 2 kali...

so, last weekend pergi beli tp masa tu tasnim is in a bad mood, she insisted not to try the baju kurung. So hubby kata ukur belakang dia jer la..tu pun dia berlari ikut abang main (kebetulan masa tu ada belon yg boleh main lompat2 tu..so saya ukur lebih kurang jerla sambil badan dia bergerak. tp bila balik umah mood dia ok, saya try..ya Allah singkat plak dgn dia..badan semua da ok sbb tasnim a bit lost her weight..huhu.. (sbb skrg terlalu aktif, walaupun makan tetap banyak macam biasa) kain dia cantik, plain shocking pink, maybe saiz dia tuk budak setahun..tasnim da dua tahun. nak amik gambar tak boleh..kamera rosak..takpe saya godek2 kamera lama saya nanti saya amik gambar..

p/s: nampak gaya mama kena menjahit baju tasnim la ni..mmg rezeki tasnim nakpakai baju airtangan mama..





2 comments:

NoEn said...

jahit...jangan tak jahit...hihi..mesti tasnim lg suka klo mama dia yg jahit baju dia :D

TinyTini said...

hehe..dia suke aje kalo kita cakap baju dia cantik..sepanjang2 hari dok cakap tik..tik...

Related Posts with Thumbnails