Friday, September 30, 2011

HOME MADE ICE-CREAM..


Korang pernah makan tak aiskrim macam ni? saya kecil2 dulu selalu gi umah nenek (nenek ada kedai runcit) sbb nak makan aiskrim ni..kalau nenek kirim kat ma pun kitaorang mesti berebut punya.

Lepas kahwin dgn hubby, hubby pun terheret sama suka ais-krim nenek saya tu. So, sesekali balik kampung gi umah nenek, mesti dia kebas ni dulu sebelum apa2..ehehe..

haritu actually masa sepupu datang wat minum petang, makan bubur kacang & pizza ni..then ada lebih sket bubur tu then saya wat lah aiskrim..masa tu da kol 10pm, hubby nampak saya penat (menguli dough pizza ptg tadi) so dia cakap takpayahla wat..tp saya yg memahami ni tau sangat dia mmg da lama teringin nak makan aiskrim bubur kacang hijau ni..sodapppp... boleh lah nak membasahkan tekak ni sesambil tengok tv..ehehe

3 comments:

Wanita2u said...

Salam mesra. :) Kak Fash nak ajak lawati www.portalwanita2u.blogspot.com.

Dapatkan juga update di sana setiap masa. Jom suggest this blogshop pada kawan² juga ya. :)

Pelbagai produk kecantikan & kesihatan ada di sana. Recommended products - Sabun Pelangsingan Badan, Sabun Payudara, Herba Dara Semula, Krim Manjakani, Jus Asmaranita, Jus Bidadari, Minuman Super Maxx 5+1. :)


Kini terdapat Promosi Istimewa : Tawaran Hangat : Pakej Bajet Istimewa

Lady Rina said...

nak jugak la ice cream tu...he he

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh aiskrim kacang hijau?sedapnyer.LM siap bawa plastik tu blk qatar tau sbb nak buat aiskrim.nnt leh buat klu rajin.nak merebus kacang yg mls tu

Related Posts with Thumbnails