Friday, February 10, 2012

PENANGAN CUTI

Aduh, akibat terlalu banyak public holiday bersambung2 pastu balik kg, saya agak mengabaikan blog ini. Percutian ke PD part 2 pun taksambung lagi..dahla guna kamera pinjam, tak upload2 la gak. kamera sendiri tak sehat la katakan..

Anyway, baby in the tummy da nearly 25 weeks, alhamdulillah..so far everything is ok. Esok insyaAllah the next checkup. Actually masa di antara public holiday tu saya sempat gak siap 2 bumpers, pillow cases and bedsheets for baby's cot, cuma malas nak amik gambar lagi sbb nak basuh dulu. Ada lagi dua bumper taksiap lagi, halfway done. InsyaAllah kalau ada masa weekend ni nak sambung lagi..maklumlah mak buyung, slow2 je wat keje. Lagipun 2-3 hari ni bz nak pindah office kat building baru, so macam sakit2 pinggang sket ler..nasib baiklah malam2 hubby bangun sapukan minyak panas & pakaikan stokin sbb kaki da start cramp da skrg ni. Alhamdulillah, ada adik ipar sorang datang rumah about a week plus dok umah kami, and she helped a lot! alhamdulillah, ringan sket bahu rasanya especially melayan budak2 duorang tu..

Esok insyaAllah lepas checkup nak gi cari baju baby sket, maklumlah baju newborn tasnim yg dulu da bg kat orang lain da..tinggal yg da besar sket..tu pun baju2 yg leh guna lgi lom berbasuh lagi.rasa excited nak beli baju baby ni macam anak sulung le plak..biasalah, org baru kenalah sambut dgn penuh keceriaan.

Oklah, nanti saya sambung balik pasal yg PD tu, sbb nak tunjuk gambor2 kelakar budak2 ni je..ehehe..till then, selamat berhujung minggu..

3 comments:

Kak Aya said...

mesti teruja nak sambut org baru...teringin juga rasanya.

TinyTini said...

uik, teringin je ke?jom2!!..ehehe

NoEn said...

bestnya...teruja nih ;)

Related Posts with Thumbnails