Thursday, February 16, 2012

TAKUT NAK BERSALIN!

Iye, saya tahu ini kali ketiga insyaAllah saya akan bersalin. Tp kali ni lain macam takutnya sbb saya akan bersalin kat sini. Dulu dua2 bersalin kat kg, ada ma & abah gave assistance. Masa bersalin Tasnim tu baru ada Fahmi sorang je..dan Fahmi mmg click abis lah dgn Tokbah nya. Tp kali ni, hubby kena handle me yg nak bersalin nanti dan duaorang budak tu. InsyaAllah we'll get assistance from sepupu sepapat, adik-beradik berdekatan sementara menunggu orang tua sampai dari kg nanti.

Macam biasalah, semua orang akn melalui momen yg sama bila da nak bersalin tu..takut2 gitu, tp bak kata Fahmi:-

Mama: Fahmi, nanti adik Fahmi ada berapa orang?
Fahmi: Ada dua, nanti kuar lagi, kuar lagi, kuar lagi.
Mama: (aii, ingat mama ni kilang ke ape)

Tapi hakikatnya macam tulah, betul gak kata Fahmi tu..ehehe.. saya biasanya masa dok contraction tu mesti genggam tangan hubby cakap, abang..ayang tanak bersalin da...cukuplah.. tanak dah..tp macam Fahmi cakap tu lah..kuar lagi..kuar lagi..alhamdulillah, rezeki yg Allah bagi ni.

Walaupun saya due bulan 5, tp saya da start wat persediaan sket2..baju baby da beli lah tuk newborn dan yg kecik2 tu..da basuh da, pagi tadi dok lipat2 mane nakmasuk bekas tutup, mane nak masuk beg hospital..bila da besar sket ada lagi baju kakak Tasnim yg baby leh pakai lagi.. baju kakak Tasnim?ehe, insyaAllah da scan girl.alhamdulillah. Mama doa'akan baby lahir dengan sihat & selamat, insyaAllah..

2 comments:

Aine Ainun said...

Seronokya....

Saya biasa dgar org kata,
sakitnya, xnk bersalin lagi...
Tp...camane sakitpun, itula anugerah yamg terindah kan...kan...

TinyTini said...

tula, kaum bapa tak rasa smua ni..hiihi.lgpun ni lah kita lg hargai ibu kita yg bersalin kat kita dulu..

Related Posts with Thumbnails