Monday, January 10, 2011

BEKERJASAMA

Hidup berumah tangga banyak asam garam, yang paling penting, kerjasama & tolak ansur. Alhamdulillah, da 4thn lebey kawen ni my hubby is always there for me. Saya rasa saya jarang bercerita pasal hubby, asyik pasal anak2 dan perihal kerja+menjahit.

Dari wat susu anak sehinggalah basuh poo poo.

Kemas umah pun sama, kalau bukan weekend maid yg mop, mesti hubby yg mop sbb saya paling taksuka mop lantai, sakit belakang la..hihi..tp saya menyapu ok!

Memasak pun best sbb hubby beli bahan mentah dan dia akan siap siang+basuh+pack siap2 dalam bekas so senang i nak masak, just amik je portion nak masak.

Kalau kucing berak atau sampah busuk org tercicir depan umah pun hubby yg bersihkan.

Kalau malam2 nak tidur kat bilik atas, saya bawak anak2 naik, hubby yg siapkan susu+air panas semua.

Kalau saya taklarat nakbasuh periuk kuali besar2 lepas wat makan2, hubby gak bersengkang mata basuh semua so that saya bangun tidur esok tengok dapur da kemas, so boleh masak lagi..hihi..

Hubby juga orang yg terlebih dahulu masukkan kain2 dalam mesin, jemur, lipat & masuk dalam wardrobe.

Waahh, macam banyak je hubby tolong, saya tak buat kerja ke? ehehe..semua orang sudah sedia maklum, kerja orang pompuan ni tak habis2, dan takkan pernah habis. A wife, a mom of two, a fulltime worker at work,housewife jugak.

Moral of the story harini adalah, kalau tadek kerjasama, susah nakjaga rukun damai rumah tangga. Saya ada sesetengah kawan yg suami depa takberi kerjasama langsung, balik umah baca paper, nak coffee, kerja satu ape pun tanak buat, yet complaint itu ini lagi..kita kawan2 mampu suh dia bersabar dan doa jerla nakwat macam camne..semoga kita semua terus dikurniakan rumahtangga yg rukun dan aman damai, amin.


I love you all!

4 comments:

Mila@Rimbun said...

seronok dapat hubby yg loving and bekerjsama dlm semua hal... apa pon setiap org ada kelebihan and kekurangannya, not comparable.. syukur dgn apa yg ada hihihi

Cik Puan Zaf said...

Kami tak besar dan kami tak kuat..
Bile bekerjasama kami jadi kuat…
Heyy.. wonderpets.. Yeyyyy

Apa yg penting ,,,kerja sama,,,
Apa yg penting ,,,kerja sama,,,

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

pok ang-->bapak mithali:))

TinyTini said...

k.mila:betul tu kak, ada lebih ada kurangnya memana tu..ehehe..tp yg best dia suke tolong potong kain2 kalo tempahan bnyk..hihi..snng koje den..

Zaf:ehee..peminat wonderpets yer..

KakYah:haha..amin kak yahh :P

Related Posts with Thumbnails