Tuesday, August 23, 2011

PERSIAPAN RAYA

Sibuk dari before Ramadhan sampai lah skrg pun tak habis2 bz, sampai taksempat nak beli kasut raya anak2..haritu da beli baju raya, except baju kurung tasnim baru halfway done. Iyelah, sejak Papa kena operate, kitaorang semua mostly dok umah je, tadek mood nakgi beli baju raya..baju raya sendiri pun rasa ralat kalau beli sendiri..mesti nak beli dgn hubby gak sbb yg paling penting adalah dia yang kena OK kan, sbb wife ni kena utamakan berhias untuk suami..eheh..sejak kahwin, mmg suami lah yg akan pilih kain baju saya semua dan kebetulan la plak mostly yg dia pilihkan tu lah orang kata cantik lah, colour kena lah..macam2..tp ada gak terbeli skali dua dia tak tengok contohnya beli dgn bos bila dia balik dr overseas, seganla plak nak panggil hubby pilihkan walaupun beza tingkat je dgn dia..

da habis jahit order wedding gift haritu rasa lega, malam tadi amik so boleh lah macam ni kuar jap beli barang anak..kami biasanya terawih kat umah je sbb hubby kadang2 tu masih kena solat kat kerusi lagi time2 dia rasa sakit tmpat operate tu..banyak kali gaklah mama jadi driver, papa dok sebelah..ehee..mmg rasa sangat kekok, walaupun dulu pernah bawak jauh2..tp dulu tu driver dok sebelah kiri..tapi skrg ni saya rasa da mahir sket da, especially parking..masa gi spital bawa hubby gi follow-up dia siap puji lagi pandai parking, elok je masuk space tu..hihi..nasib baiklah ada lesen memandu walaupun sangat jarang bawak kan..renew tu tetap renew tau...ehehe..

Harapnya malam ni jadi nak cari kasut atau selipar raya anak2..actually takpanggil selipar raya pun takpe sbb mmg nak kena beli..kasut fahmi tu, lidah dalamnya tu tah mane pergi...bahagian luar dia pun da terkopak sket..adik tasnim plak macam biasalah kaki panjang macam abang, kerap sangat jadinya kena tukar selipar sbb asyik terlebih je tumit..sian dia..yg selipar dia yang latest tu ok lagi tp tinggal sebelah je..mane tah tercicir..maybe tinggal kat taman haritu kot..

korang plak macam mane persiapan raya? kita ni tadeklah excited melampau..anak2 jerla kan..tp anak2 saya yg umur 2 & 4 thn ni pun takberapa faham sangat konsep raya ni..yg diorang tahu balik kg tu bestt...dapat tengok macam2 binatang secara live gitu..dapat naik motor Tokbah, dapat ikut Atuk tunjuk kolam ikannya..dan macam2 lagi lah..

letih plak tiba2 menaip panjang ni..hmm..saya kalau boleh nak kerja kat kampung, boleh?

4 comments:

Kak Aya said...

wah ini betul-betul dah jadi supermak!

kak aya dah siap beli untuk anak-anak tapi belum beli untuk diri sendiri.

Mila@Rimbun said...

Akak rasa.. as a wife mmg penting sgt2 pandai memandu.. kalau in case emergency kita boleh back up kan..

Persiapan raya??? mcm takde sebarang persiapan jer kami ni.. kasut Izzah dah beli baru masa nak g umrah arituh, so jadi kasut raya teruslah.. baju izzah dah siap 2 helai n for sure balik kampung nnt akan bertambah lg.. baju sendiri malas nak buat, pakai baju raya tahun lepas jerrr.. aci tak hahahaha.

TinyTini said...

kak aya:ehehe.terbalik..baju tini da lama tempah, baju tasnim baru terhegeh2 naksiapkan..cuma nak cari kasut depa, harini baru dapat..malam tadi ligat sangat dua beradik tu..

TinyTini said...

kak mila, bestnya pergi umrah..tini ni tatau bila ada rezeki naksampai sana.

Related Posts with Thumbnails