Wednesday, August 03, 2011

SAHUR WESTERN

Alhamdulillah, harini bangun sahur, terlambat sket sbb malam tadi tidur lambat..jam435 am, biasa kol 4 bangun..takpuasa pun kol 4-5 da bangun..anyway, harini me & hubby bersahur set western..tadeklah plak amik gambar time sahur ni..kurma, grilled sausage +fish sauce+black pepper, tomato baked beans, raw crunchy lettuce and coleslaw dressing! air plak, campuran cuka nipah+madu, cofee susu kambing spirulina and lots of water..alhamdulillah..rasanya macam simple, cepat dan kenyang..yang paling penting, dapat berkat bangun sahur..

semalam balik baca kat kotak susu kambing tu patutla, susu kambing ni adalah ubat untuk sakit gastric, ulcer perut dan banyak lagi..alhamdulillah..

Harini alhamdulillah, my sinus juga is lesser.semalam menyengat sampai ke gusi dan gigi..bahagian kening, atas hidung & pipi tu toksah cakaplah sakitnya..flu almost 2 weeks da ni..ada orang cakap ubat resdung yg mujarab adalah daun tebu hitam (yang batang tebu tu sebesar ibu jari je), dikeringkan dan ditumbuk kering & sapu ke bahagian yg sakit tu, insyaAllah boleh beransur hilang..saya nak cuba tapi tatau kat mane..kalau sape2 ada saya nak beli ye, boleh poskan kering..ehehe..

harini dapat wat kerja dengan ceria dan bersemangat..semalam sbb kan sakit tu macam slow je wat keje..lemah je..alhamdulillah atas nikmat kesihatan..semoga diri kita semua terus bertenaga sampai ke malam ini untuk berterawikh..insyaAllah..

Happy fasting!

p/s: next post nanti saya nak wat stock clearance kain pasang..tuk lepas2 raya ke..ehehe

8 comments:

Mila@Rimbun said...

awalnya tini bangun sahur.. akak bangun sejam selepas tini hahah at 5am.. sempatler panas apa yg patut n makan

Jendela Hati said...

selamat berpuasa buat Tiny n famili

TinyTini said...

kakmila:tini bangun kol 4 tu pun sbb nak terawikh..ihihi..pastu menjahit jap, then baru masuk dapur..

TinyTini said...

Puan Zai:tq, selamat berpuasa juga!meriah lauk pauk kat blog ye..ehehe

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

susu kambing mmg bgs kak tini.tp sy rs ambik cofee 2 wat lg gastrik sbb sy pun ade gastrik.avoid cofee alhamdulillah, kurang ;D

TinyTini said...

faeza,tak2 bukan akak minum coffee yg tu..sbb akak takleh jenis minum susu macam tu je so akak beli produk higoat tu tp dia mmg 3-1 cofee+spirulina+susu kambing..colour pun kehijauan..kalau cofee biasa, teh semua boleh sebbkan angin & gastrik..skrg ni mmg akak tadek langsung gastrik, alhamdulillah..

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

ohhh.ingtkn akak amik together wif cofee.sy pun mmg ambik higoat at lez skali shari.sedap :D! kalo yg cmpur kurma n madu laagii sedap!hehe.

TinyTini said...

sedap kan? (ehehe..sambil mata membolat) akak takcampur kurma & madu sbb kurma mmg akak makan macam tu..madu akak mmg selalu makan & kadang2 ikut ustaz cakap madu+cuka nipah (bkn cuka buah yg biasa beracid tu). khasiat cukamadu ni banyak, orang kencing manis,sembelit dan macam2 lagi..

Related Posts with Thumbnails