Friday, October 07, 2011

ALHAMDULILLAH..TP MASIH LAGI TERKEJUT

Sehingga saat ini saya masih rasa tak percaya dan agak terkejut.. Minggu lepas, saya pergi jumpa doktor nak check pregnant ke tak sbb dan 10 hari lewat period. Lepas urine test doktor kata negatif. Saya ok je sbb tak berharap atau merancang nak. That was Thursday. On Saturday I cook masak lemak ikan kering & nenas and I ate the raw nenas agak banyak confidently sbb doktor cakap tak pregnant.

Yesterday, it was 16 days lewat period. Dalam perut macam ada contraction and sakit bahagian bawah pusat. Saya rasa taksedap hati, terus beli pregnancy test kit tu, amik yg mahal punya, Made in Canada. Hati berdebar2, mata pejam tanak tengok result. Bila buka mata, amat terang benderang, jelas & nyata ada dua garis merah...huhu~~ masa tu taktau nak cakap perasaan macam mane, terkejut ada..takut ada..risau ada..berdebar2 ada..mix of feelings.

Then amik gambar nak mms kat hubby, failed la plak. hp ada rosak sket, hp cap ayam biasalah..ehehe.. then call hubby, bitau dia. dia macam terdiam tak percaya gak. Then ajak dia gi klinik kat sebelah building office, dia kata pergi dulu. Tp sampai kat klinik tiba2 dia muncul terus.. suspen betul. Jumpa doktor, another test, confirm almost 7 weeks. Doktor cakap hormon you tak stabil masa check mula2 haritu..tu yg negatif.

On the way balik umah, hubby terdiam je dalam kete, then we both ketawa.. balik umah dia masih blurr tp dia da cakap2 dgn baby.. Fahmi & Tasnim pun macam excited je, lebih2 lagi Fahmi dok tanya bila baby nak kuar, Fahmi nak adik 5! aduh, pengsan mama nak kuarkan lagi 5..ehehe..

This morning on da way gi keje hubby senyum2 je, bincang merancang masa depan dgn keluarga lebih besar ni..saya masih lagi rasa terlalu awal tuk tasnim ada adik.. tp kalau ikutkan da ramai kawan2 yg saing dgn saya bersalinkan tasnim dulu skrg siap da lepas pantang, dalam pantang, yg anak dah nak setahun pun ada.. alhamdulillah dgn rezeki ini.. semoga baby mama sihat2 aja ye..amiinn..

11 comments:

Kak Aya said...

tahniah TIni! tambah lagi sorang nanti ahli keluarga ye..

Fith said...

Congratestini!take care yer

atieneo07 said...

Salam tini..tahniah :) kebetulan kita sama tau..akak check positive pd 30/09/2011 baru2 ni..dh almost 6 weeks masa tu..tapi..unfortunately, skrg akak dlm pantang :( i missed miscarriage on 8/10/2011...bau 2 hari ni..masih berpantang :( doa2kan utk akak ye...

TinyTini said...

kak aya: thanks akak..meriah lah rumah ni..huhu

fith: thanks dear..berjangkit ni.ehehe

TinyTini said...

kak atie: akak sorry to hear that..tini doakan akak sabar ye, insyaAllah ada rezeki next time..

Miss VS said...

tini...congrats! slow2 la sikit weehh...susah nak kejar nanti :p

-zaf-

NoEn said...

Tahniah tini!!!!happy for u :D

TinyTini said...

zaf: ehehe..terlajak perahu boleh diundur..haha..

TinyTini said...

NoEn: thanks dear, jom tambah!

:L:I:L:L:Y: said...

tahniah kak tini...bertambah lagi cucu ayah ziz n mok joh generations..

TinyTini said...

kak yong: eheh..tahun depan skali 3 insyaAllah, bulan 1, 3, 5..haha

Related Posts with Thumbnails