Thursday, October 20, 2011

BILIK TIDUR ANAK

I need some tips from those who have had this kind of experience. Now, I started thinking of separating the bedroom for the kids and us, the parents. I'm thinking buying a nice bed for own bedroom, especially for Fahmi, my 4-year old son.. macam ni.. (berangan sekejap, layan jerlah)






Pictures: Credit to Google; I typed boys bedroom

Kalau macam kat atas semua ni, of course lah Fahmi pun melompat, tp masalah nya, nak ke dia tidur sorang2? oklah kalau tahun depan 5 years old dah..boleh ke dia lelap mata ni? atau angkat dia masa dah tertidur? isk kesian kalau macam tu..any advice?

Thanks peeps.

10 comments:

Kak Aya said...

tak dapat bagi advice sebab anak kak aya masih belum berpisah tpt tidur..

nak cuba jugak la tapi tak tau bila nak start, lagi pun bilik macam tak mencukupi, boleh gitu?

TinyTini said...

tula, sian kat budak2 ni takut dia takut tido sensorang..kalau orang putih dari baby da ajar kan..

NoEn said...

tini, kite berkenan yg gambar no 2 tu..kat bwh katil tu mcm tempat diorg main kan..boleh juga sumbat diorg punya toys..hehe

TinyTini said...

betul2, kita pun berkenan yg tu gak..kalau ada sikit boleh la bilik sorang satu..tini ni masuk 3, kena sacrifice bilik jahit tini lah nampaknya sbb nak kena asing anak boy & girl..tunggu budget tahun depan la nampaknya, boleh?hihihi

MamaShiLa said...

Insyallah..boleh ajar tu..saya dah ajar tapi makan masa jugak n mak kena banyak sabar...cuba baca kat sini...http://shilabuzz.blogspot.com/2011/10/asingkan-anak-tidur-i-did-it-my-way.html

MamaShiLa said...

Insyallah..boleh ajar tu..saya dah ajar tapi makan masa jugak n mak kena banyak sabar...cuba baca kat sini...http://shilabuzz.blogspot.com/2011/10/asingkan-anak-tidur-i-did-it-my-way.html

TinyTini said...

mamashila: thanks for visiting, kita da baca pos tu, membantu bg info, tq!

Dalila Hamid said...

alahai cutenya katil budak2... teringin jgak miliki katil2 begini..

TinyTini said...

dalila:tula, best kalau ada umah sebesar2 alam..boleh ada bilik sorang satu..ehehe.

prince kais said...

nice :)

Related Posts with Thumbnails