Tuesday, October 04, 2011

FIRST TIME GI ZOO..

Last Saturday, first time bawa the kids pergi zoo..sblm ni hanya pernah pergi payaindah wetland tu je..ni pun sbb kebetulan Atuk Lan, adik ayah hubby datang..kami plannya nakgi kenduri member kat Port Dickson, da siap survey hotel semua, tp sbb meraikan Atuk Lan datang jauh ni, kami stay jerla..tp bosan hujung minggu so bawak AtukLan and the kids gi zoo. Naik tram jap, then jalan..budak2 ni lagi best, kejap je nak jalan pastu nak dukung. Lenguh tulang temulang papa mama..tp sbb buat anakanda2 tercinta, kami layan jerla..tp gambar tak banyak sangat sbb Papa pun keletihan..


muka Fahmi tgh excited mula2..adik baru terjaga dari tidur sepanjang perjalanan ke zoo tu..


budak2 banyak tak fokus amik gambar, especially Fahmi..ada je aksi sabotajnya. sbb dia tak suka bergambar.. huhu~~


snap gambar animals pun jauh2 je..sambil dukung anakanda2 ni..

Fahmi da muncung, panas & dahaga agaknya..

gambar gajah tipu je..hihi..tasnim takut..Fahmi lak asyik tengok ikan dalam air tu je..


da nak balik da..banyak gak berjaya dicekupp.. 4 ekor..ehehe

beli air jugak sbb depa protes tanak air masak.. nasib baik mama bawa bekal fishball, karipap & fries, budak2 kelaparan..Atuk Lan pun tersadai.. si kecik tasnim tu nak plak pakai hairclip mama wat..tp rambut dia sket, tak berapa nak lekat

hasil tangkapan hutan: tiger, pinky cat, pinky monkey and brown monkey.. siap bunyi lagi..huhu~~

2 comments:

NoEn said...

bestnya g zoo..bila la nk bawak alya pegi zoo..dia sgt excited bile tgk binatang..melompat2..haha..itu pn tgk binatang kat Nat.Geo.Wild kat astro jerk..

TinyTini said...

best gi zoo ni, tp kena gi pepagi sket, kalau da panas tu menapak gak..huhu~~

Related Posts with Thumbnails