Tuesday, October 18, 2011

MOOD SWING, NOT SEWING..HUHU

This is my sixth or seventh attempt to write and I hope the 'publish' button will be pressed. haha..macam suspen je.. yeah, it's true. Lately, I cannot write in my blog, don't talk about sewing, I do not even enter my sewing room. I sold some of the fabrics. Siapa nak beli lagi, sila ke kedai ye. Kalau nak datang rumah beli semua kain pun tak ape..jgn beli mesin sudah..ehehe.. seriously tadek mood nak menjahit..maybe anak lelaki kot. bila tengok blog orang lain kuar macam2 output..jelesnya rasa, diri sendiri tak productive berkraf dah. Order pun da tak amik. Oh ye, I've suggested a few friends for new orders. Dan kepada sesiapa yg willing nak amik order bag lagi boleh msg kat sini ye, dan saya boleh forward kepada customer yg email saya. Sharing is caring kan..ehehe..

Ok, pasal preggie ni lagi, saya mmg tak boleh nak menggoreng, tpi yg peliknya saya boleh plak masak jenis lain yg lagi canggih. contohnya, gulai lemak cilipadi udang! pheww, berselera hubby makan..dia kata kalau tak menggoreng pun tak pelah, ni pun canggih..ahaha.. siap bakar ikan selar, tumbuk sambal ikan kering bakar+mangga+cili padi.. ayam mmg kureng, asyik nak makan ikan je. sayur berbakul2 plak makan..tadi pun siap order kue teow ladna veggie u..

kelakar time ni sbb saya macam lupa ragam2 orang mengandung..haha, padahal da anak ketiga tu..saya blom wat checkup lagi, baru masuk minggu ke-9, insyaAllah harini nakgi checkup sbb saya rasa tak sedap dalam perut. maybe angin kot.. mual2 memang terasa lah. tambah2 lagi seminggu dua ni naik tren sbb hubby cuti jaga our son Fahmi kena chickenpox.

Oklah, dah nakabis waktu lunch, nakgi solat dulu..

Thanks peeps for reading this.

9 comments:

Mila@Rimbun said...

tahniah tini.. bertambah ahli keluarga nampaknya.. tahun depan dua kan.. tahun ni tak sempat dah kut eks haha

NoEn said...

org mengandung ni mcm2 ragam kan..setiap pregnancy lain2 kisahnya..pape pun semoga semua berjalan dengan lancar..both mommy n baby sihat

SoNice said...

ehehe..samalah sy dulu, 3 bulan pertama tgk kain ngan mesin jahit pun nyampah..rasa mcm nak jual je kain2 tu semua..langung takde mood nak menjahit..bila start jahit, mata berat kan main, langsung takleh bukak..blog pun tak berhapdet..end up 3bln pertama tu asyik tido je kejanya..sekarang dah ok dah..dh back to normal..cuma tang masak tu skrg malas sikit..beza ngan anak pertama dulu, rajin je masaknya..

TinyTini said...

kak mila: tula, bertambah meriah ni..hhuhu~~

TinyTini said...

Noen:jomlah tambah lagi!ehe

TinyTini said...

Sonice: eh awak pun tgh pregnant ek? bila due?

SoNice said...

ujunng bulan 2 tahun depan..

Kak Aya said...

mcm2 kisah kan waktu mengandung...kak aya benci bau goreng-gorengan, tak suka bau nasi ayam, ayam goreng berempah...lps bersalin baru boleh makan nasi ayam.

thn ni mcm ramai je rakan terdekat sedang mengandung..hati turut teringin....

TinyTini said...

kak aya, jom join! :P

Related Posts with Thumbnails