Wednesday, March 16, 2011

LIFE IS NOT COMPLICATED

Saya teringat pada satu baris ayat yang selalu kita dengar - Life is so complicated . Not only this, tp selalu kita nampak orang tulis kat blog/msgr/fb lebih kurang macam tu.. I used to think that too before.. masa tgh down sangat..tapi tu dulu2 lah.. Tapi daku menyedari bahawa sebenarnya kehidupan ini tidak complicated..but people make it complicated and even more complicated day by day.. If we follow His path, we won't think that life is so complicated.. Allah Ar-Rahmaan wa Ar-Rahiim.. ujian demi ujian yg kita hadapi itu salah satu tanda kasih sayangnya kepada kita..

Dan di sebalik semuanya, ada hikmah tersembunyi.. Dan semestinya hikmah itu adalah yang lebih baik untuk kita..insyaAllah..

Dan pada saat itu, baru kita rasa betapa kasihnya Allah kepada kita..Now we know how grateful we should be.. betapa kita rasa manis dan cantiknya susunan kehidupan yang di aturkan oleh Allahu Akbar..insyaAllah, semoga semuanya dapat kita jadikan panduan dan teladan semua, insyaAllah...

2 comments:

::Mamalyna:: said...

life memang complicated... tp sedaya boleh jgn kita tambah complicated tue..

TinyTini said...

wah, bertuahnya dapat comment dari akak, maklumlah akak ni antara yg terkenal jugak, saya almost everyday bacak blog akak, dua3 kali sehari pun ada..selamat datang kak!

Related Posts with Thumbnails