Monday, March 28, 2011

PAYA INDAH WETLAND!

Last weekend we went to Paya Indah Wetland, a really recommended place to go. Jom, tengok gambar sambil2 ye.



menemuramah di kaunter penerangan, maklumlah first time datang..

the kids macam biasa, kedai ni yg diorang nampak dulu...mane papa ni tak abis2 dok tanya orang tu..


then tengok basikal..banyak dan bermacam jenis boleh disewa untuk round dalam ni..

kol 10 pagi bergegas ke sini sbb time tu diorang akan bg makan kat Hippo ni.

tak takut ke encik?ehehe..bukan main besar mulut depa ni..makan papaya & banana fresh plak tu..

papa & fahmi didn't miss the chance too..hippo feeding time!

excited tunjuk burung berterbangan..

tasik buaya pun ada..takuttt...cuaca masa tu panas sangat, malas nak tunggu lama2 buaya naik ke darat..ini je yg nampak..jgn main2 tau, ni buaya tembaga..


nak naik kuda pun boleh..kami tengok aja..

burung kakak tua ni boleh buat macam2 bunyi, fahmi siap cakap..hello..assalamu'alaykum..burung ni siap lompat2 lagi..mmg mesra dgn visitors.

nakcuci kuda ke yang?

tak perasan visitor mane pi tinggal tapak tangan ni..

ada banyk landak tengah makan sayur2 segar..duri mencacak tu..

actually banyak lagi aktiviti menarik yg boleh buat kat sini, ada boat riding, boat paddling, fish feeding, hippo feeding, etc. chalets pun cantik2, elok kalau bermalam rasa suasana kampung & flora & fauna. Kalau nakbuat family day mmg cantik tempat dia, facilities pun banyak..

3 comments:

Kak Aya said...

paya indah wetlands ni kat mana, Tini?

anak-anak k.aya cakap nak pergi jugakla bila tengok anak-anak Tini happy je.

TinyTini said...

kat dengkil..google map dia, senang je..mmg tak rugi, masuk dahla free..nak naik beskal kena bayar, tp tak sure berapa.kak aya boleh berbasikal dgn anak2 sbb anak2 da besar kan..

Mila@Rimbun said...

best jugak kat sini eks... kalau buat family day ada tempat tak kat sini eks... tgh survey2 tempat nii

Related Posts with Thumbnails